Costel Alexe, președintele PNL Iași:
 
Pentru mine, Iașul este cel mai frumos județ din România și, din toate orașele din țară, tot Iașul îmi este cel mai drag, și tot graiul moldovenesc îmi sună cel mai dulce. Cu atât mai rău mă doare sufletul, când văd Iașul lăsat în urmă, neglijat de guvernări succesive, centrale și locale. De aceea vin și vă spun: e timpul ca județul Iași să se dezvolte, să ajungă nu doar în fruntea Moldovei, ci a întregii nații, așa cum a fost odată. Pentru că avem resursă umană, oameni harnici și competenți. Iar acum avem și pârghiile necesare. Ne bucurăm, în sfârșit, de susținere din partea unui Guvern și a unui Președinte cu viziune, hotărâți să dezvolte România, să realizeze marile proiecte de infrastructură și reformele necesare pentru a deveni o economie europeană, competitivă.
 
Candidez, pentru că iubesc Moldova, Iașul și ieșenii. Știu ce trebuie făcut, dar și predecesorii mei au știut. Spre deosebire de ei, eu vreau și pot. Ca ministru, am realizat tot ce mi-am propus și mi-am asumat, în scurtul timp trecut de la începutul mandatului. Am deblocat și am finalizat SUMAL, cel mai performant sistem electronic de prevenire a tăierilor ilegale. “O Pădure cât o Țară” este cea mai amplă campanie de împădurire din România, în parteneriat cu ONG-uri, cetățeni și companii private. Am făcut din Ministerul Mediului prima autoritate de mediu din Europa cu o reţea de senzori pentru măsurarea calităţii aerului.
Sunt un om al faptelor. Tocmai din acest motiv, mulți dintre voi nu mă cunoașteți. Nu-mi place să mă laud și nu-mi place să promit. Dar acum am nevoie de încrederea voastră și de votul vostru. Vă cunosc, poate nu personal, pe cei mai mulți, dar știu prin ce treceți, ce nevoi și ce visuri aveți. M-am născut și am crescut la țară, într-o familie săracă. Apoi, cu ajutorul lui Dumnezeu, care mi-a trimis în cale oameni buni și generoși, am ajuns să fac facultatea, la oraș. Și, mai târziu, chiar un doctorat. Din odaia casei părintești, prin amfiteatrul facultății și până în biroul de ministru, mi-au fost alături Dumnezeu și oameni buni. Dar n-aș fi răzbit, fără muncă. Vin la Consilul Județean, ca să muncesc. Vin cu forțe proaspete, cu experiență, hotărâre și cu sprijinul celui mai puternic, activ și competent partid din România. Este momentul pe care Iașul îl așteaptă, de zeci de ani. E timpul pentru dezvoltare. Haideți, să ne urnim, și nimeni nu ne va mai putea opri!
Programul meu de guvernare se sprijină pe 10 piloni esențiali dezvoltării județului Iași:
 
1️⃣ Infrastructura de transport
2️⃣ Creșterea calității vieții
3️⃣ Antreprenoriat și mediu de afaceri
4️⃣ Sănătate
5️⃣ Educație
6️⃣ Îmbunătățirea calității serviciilor sociale
7️⃣ Agricultură și dezvoltare rurală
8️⃣ Cultură, turism, reabilitarea patrimoniului
9️⃣ Sport, recreere, timp liber
?Transparența și digitalizarea consiliului județean iași
Întregul program este accesibil la:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − thirteen =