Am declarat la începutul mandatului că operaționalizarea SUMAL este principalul obiectiv pentru că toți cei care fură pădure trebuie să ajungă după gratii! După 3 ani de blocaje am finalizat un sistem revoluționar prin care autorii tăierilor ilegale pot fi prinși și duși acolo unde merită să stea!

Este vorba despre sistemul informatic care asigură trasabilitatea materialelor lemnoase, SUMAL! Prin SUMAL, pădurea va fi 24 din 24 de ore sub lupa autorităților de control! La acest sistem vor fi conectate în același timp toate autoritățile de control: inspectorii Gărzilor Forestiere, polițiștii, personalul din ocoalele și direcțiile silvice.

Am construit NOUL SUMAL pornind de la metodele prin care se taie ilegal. Urmează 120 de zile în care sistemul va ajunge în fiecare județ al țării, la zeci de mii de utilizatori, personal silvic, personal de control, agenți economici, depozite, transportatori, etc. Vom începe cu județele care se află în topul tăierilor ilegale. Vor fi unii care vă vor spune că SUMALUL a fost amânat pentru încă 4 luni, timp în care se va mai tăia ilegal. Vreau să le spun și lor, și vouă: sistemul SUMAL este gata și este revoluționar!

Realitatea este că am construit acest sistem într-un timp record și sunt convins că sunt mulți care și-ar fi dorit să nu reușim! Dar am reușit! Până ce SUMAL 2.0 va ajunge în fiecare județ al țării, pădurile vor fi sub atenția noastră cu actuala versiune SUMAL și vă asigur că suntem permanent în teren pentru a reduce infracționalitatea si a destructura rețelele de tăieri neautorizate și transport ilegal.

Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, președintele PNL Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − two =