Copiii sunt cea mai de preț comoară a unui popor și lor trebuie să le dedicăm toată priceperea și toate eforturile pe care le depunem în activitatea profesională.

Alături de primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, am participat la inaugurarea Creșei nr. 10 „Piticii năzdrăvani”, unde au fost încheiate recent lucrările de modernizare.

Viitorul copiilor noștri nu trebuie condiționat politic căci educația nu are culoare politică, iar „piticii” noștri nu trebuie să fie parte din răfuielile politice. Nu este permis ca aceștia să fie victime colaterale într-o răzbunare marca Liviu Dragnea.

Din păcate este uluitor cum Liviu Dragnea dispunea alocarea fondurilor prin PNDL, căci iată cum un oraș de talia Iașului, cu peste 300.000 de locuitori, cu un spor demografic pozitiv, cu tot mai mulți copii născuți în fiecare an, a primit finanțare pentru o singură creșă, în timp ce comune cu doar 500 de locuitori, cu media de vârstă peste 45 de ani, fără a avea măcar copii pentru o singură grupă au primit tot o creșă.

Astfel de investiții sunt obligatorii în orice țară care-și propune o creștere a natalității, o întinerire a populației, în orice oraș din lume ar fi fost elemente normale pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu, încurajarea natalității și creșterea rezidenților în comunitate.

Am spus-o și o repet: lucrurile importante se fac la timp și în următoarea perioadă vom solicita finanțare de la Compania Națională de Investiții pentru încă 5 creșe, căci necesitățile unui oraș de talia Iașului sunt uriașe.

De asemenea, avem nevoie de cât mai multe creșe și grădinițe în Zona Metropolitană a Iașului, un magnet pentru zeci de mii de familii tinere care resimt acut lipsa acestor facilități!

Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și Președintele PNL Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × four =