PSD aplică de două decenii aceeași rețetă care face rău României, dar al cărui singur scop este să le asigure lor accesul la devalizarea bugetului public. România și lumea întreagă încă nu au ieșit din criza de sănătate provocată de coronavirus și toată planeta se pregătește pentru o criză economică semnificativă.

Comisia Europeană a pregătit un important pachet de relansare economică. Guvernul Orban caută cele mai bune soluții pentru ca economia românească să se stabilizeze, iar impactul stării de urgență să fie cât mai mic.

În acest timp, PSD apasă la maxim pedala populismului toxic și insistă acum cu mărirea pensiilor și dublarea alocațiilor pentru copii. Numai că legea care prevede mărirea pensiilor a fost făcută fără sursă de finanțare și dezechilibrează major situația economică a României pentru următorii ani.

Doar anul viitor impactul bugetar ar fi de 50 de miliarde de lei, dacă mărirea ar fi de 40%.

În schimb, PSD se opune impozitării pensiilor speciale și, prin oamenii săi din CCR, face imposibilă eliminarea acestor privilegii care afectează finanțele.

Plâng fals pe seama pensionarilor, dar în realitate îi protejează doar pe pensionarii speciali! Pentru că nu îi interesează decât interesele lor „speciale” și meschine!

Liviu Brătescu, Secretar de Stat în Ministerul Culturii, prim-vicepreşedintele PNL Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + nine =