Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anunțat că Guvernul PNL își propune să demareze cea mai mare extindere a fondului forestier din România din ultimii 30 de ani:

”La preluarea mandatului mi-am asumat un obiectiv clar și cuantificabil: extinderea fondului forestier al României!

La întâlnirea pe care am avut-o încă de la începutul anului cu ACOR (Asociația Comunelor din România), le-am cerut tuturor primarilor din Iași și din țară să identifice în timp cât mai util terenurile degradate și să demareze măsurile necesare în vederea completării fișei perimetrului de ameliorare, care va sta la baza împăduririi terenurilor în campania de împădurire din toamnă și în cele din sezoanele următoare.

Ultimele date de inventar sunt la nivelul anului 2014. Iar, potrivit datelor INS, în România sunt cel puțin 500.000 de hectare de terenuri degradate. Aceste date trebuie actualizate și văzute direct din teren.

Un teren degradat, cu destinație agricolă, dar necultivat de mulți ani și care în realitate nu folosește nici agriculturii și nici nu este împădurit. Astfel de locuri sunt peste tot în țară!

În ultimii 10 au fost împădurite doar 26.000 de ha de terenuri degradate.

Urmează etapa de toamnă a celei mai mari campanii de împădurire din ultimul deceniu: ”O Pădure Cât O Țară”

Îmi doresc o implicare serioasă și promptă a tuturor primarilor, mai ales că terenurile degradate pot deveni păduri pentru toți românii fără cheltuieli suplimentare de la bugetele locale, iar pădurea viitoare va rămâne comunității”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și Președinte PNL Iași

Sursa: ZiarulEvenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × five =