Ieri, la sediul Apele Romane, am paticipat la o ședință având ca temă proiectului propus spre finanțare europeană al Administraței Bazinale de Apă Prut-Bârlad – “Reconectare și restaurare luncă inundabilă, remeandrare curs de apa Jijia’’.

Proiectul va fi realizat prin măsuri care asigură eficacitatea intervenţiilor de prevenire a inundaţiilor sub forma infrastructurii verzi.

Valoarea totală a proiectului este de 150 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată din POIM Axa 5. Investițiile sunt necesare deoarece pagubele provocate de cursurile de apă Buhai și Jijia în zona Dorohoi, județul Botoșani și aval ca urmare a inundațiilor din anii 2005, 2006 si 2010 au fost deosebit de mari.

În acești ani, când au avut loc dezastre cauzate de precipitațiile abundente, bilanțul este următorul: 7 persoane decedate, 1.075 persoane evacuate, 300 gospodării și 400 anexe gospodărești inundate, 470 hectare terenuri arabile, 500 hectare de pășuni, 30 km drumuri, 11 poduri și podețe distruse, 25 agenți economici, 10 instituții publice afectate.

Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și Președintele PNL Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × two =