Astăzi, 30 mai 2020, la sediul organizației județene a PNL Iași, a avut loc o conferinţa de presă susținută de către Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și președintele filialei județene PNL Iaşi, Costel Alexe, alături de primarul Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.

Costel Alexe: „Trebuie să recuperăm decalajul dintre Iași și celelalte județe. Toate proiectele despre care s-a vorbit în ultima vreme trebuie să fie pe masa Guvernului și să fie soluționate pozitiv. Vrem să avem un județ Iași în care toate drumurile să fie asfaltate, parcuri industriale și bugete pentru dezvoltare. Împreună cu primarului Mihai Chirica, am avut o zi de marți foarte importantă la Palatul Victoria. În această perioadă s-a discutat despre Autostrada A8. În luna iunie-iulie va avea loc un desant la Iași a guvernului.”

Ministrul Costel Alexe a precizat că „la Iași vor veni mai mulți miniștri liberali și premierul Ludovic Orban în perioada următoare, pentru a consfinți proiectele ce vor fi implementate de noi. Vrem o zonă metropolitană liberală, puternică. Nu vom face diferențieri între comunitățile conduse de primari liberali și cei social-democrați. Candidatul nostru la primăria municipiului Iași este Mihai Chirica.”

“Există unii lideri PSD care se gândesc doar la bunăstarea lor. Niciodată nu va fi bunăstare în regiune dacă ne vom gândi numai la noi. Nu putem trăi într-un județ sau într-o parte a regiunii ca într-un alt stat, să tragem o graniță și să spunem la noi e bunăstare, la voi e sărăcie. Acesta este lucrul pe care l-am spus și în ședința comună cu domnul ministru Bode și cu ceilalți doi miniștri, dl Alexe și Boroș. Chiar dacă a existat de fiecare dată o prioritizare nepermis de evidentă pentru anumite fracțiuni politice, lucrul acesta trebuie să înceteze! Nu poate spune nimeni că vasluienii trebuie să fie izolați, iar ieșenii trebuie să trăiască ca în Statele Unite. Nu există niciun motiv, din punctul meu de vedere, pentru care să gândim așa! (…) Nu este o politică bună pentru România să condamni pe cineva la sărăcie. Cu toții trebuie să ne conectăm cu țara. Sunt 12 miliarde de euro pentru trei autostrăzi. Probabil că nu vom putea să mobilizăm aceste sume în 4 ani. Dar am putea să începem și să gândim logic și tehnic, pentru un rezultat pozitiv.”, a precizat Mihai Chirica.

Gepostet von PNL IASI am Samstag, 30. Mai 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − eleven =