Domnule Președinte al Consiliului Județean Iași, Maricel Popa

Vă trimit această scrisoare deschisă cu speranța că veți recepta mesajul meu,  deoarece în plenul Consiliului Județean nu aveți obiceiul de a asculta opoziția. De fiecare dată când încercăm să vă transmitem mesajele noastre, ori plecați din sală, ori vă găsiți să vorbiți cu altcineva.

Recent, a avut loc un protest al societății civile pentru susținerea autostrăzii Iași – Târgu Mureș. Manifestația a avut loc chiar în fața sediului PSD și foarte aproape de sediul Consiliului Județean. Nu v-am văzut prezent, deși era o manifestare fără tentă politică, la care au participat membri ai asociațiilor „Moldova vrea autostradă” și „Împreună pentru A8”, oameni politici din mai multe partide, dar și cetățeni care susțin acest proiect. Nu a fost prezent niciun reprezentant al PSD Iaşi, pe care cu onor îl conduceți.

Sper că sunteți în țară, nu la vreo sfințire de biserică, lansare de carte sau în vizită la vreun muzeu în străinătate pe bani publici. Nu ați băgat în seamă acest eveniment, așa cum nu ați luat în considerație nici celelalte manifestări pro autostradă ale societății civile din acest an.

DE CE nu faceți nimic pentru autostradă? În calitate de Președinte al Consiliului Județean Iași și de Președinte al Organizației Județene PSD Iași, ar trebui să fiți vârf de lance în aceasta luptă pentru un proiect major de infrastructură care privește dezvoltarea Iașului și a întregii regiuni de Nord Est. Pentru următoarele 12 luni, sunteți și Președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Aveți toate pârghiile în mână pentru a face ceva în acest sens, dar, pe această miză importantă a viitorului nostru, sunteți cvasi-absent.

O singură dată v-am auzit, când ați anunțat cu surle și trâmbițe că se va semna în octombrie la Iași demararea lucrărilor la autostradă în prezența Ministrului Transporturilor de atunci, Răzvan Cuc. Așa nu mă așteptam, nu s-a întâmplat nimic din ce-ați promis. Între timp s-a schimbat și ministrul, a dispărut și autostrada din planurile Guvernului Dvs. Ar trebui să vă cereți scuze ieșenilor pentru această păcăleală!

De ce nu ieșiți la „baionetă” să luptați pentru interesul ieșenilor? De ce, în calitate de președinte al partidului de guvernământ în capitala Moldovei, nu vă bateți de la egal la egal cu Dragnea, Ștefănescu, Tudose, Stroe pentru Iași? De ce vă lăsați călcat în picioare, domnule Popa? De ce lăsați ieșenii să fie călcați în picioare, domnule Popa?

Vă cer în mod imperativ să luați atitudine, să vă asumați acest proiect al autostrăzii Iași – Târgu Mureș și să le cereți parlamentarilor Dvs. să nu voteze un proiect de buget care nici în anul 2018 nu prevede un leu pentru Autostrada A8! Fiți locomotiva de care Iașul are nevoie sau faceți un pas în spate. Noua, ieșenilor, ne trebuie un lider mai puternic, mai curajos și mai capabil să poarte această bătălie pentru Iași!

 

Romeo Vatră

Lider de grup al consilierilor județeni PNL Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − two =