De câte ori nu auzim că “Guvernul a uitat de Iaşi, a uitat de Moldova!”? De prea multe ori privim cu invidie şi resemnare către comunităţi mai mici, dar care primesc finanţare pentru diferite proiecte de investiţie şi facem apel la guvernanţi să nu uite istoria Iaşului, rolul Moldovei în dezvoltarea statului român modern şi mai ales să respecte faptul că suntem o regiune cu peste 4 milioane de locuitori, cetăţeni români cu aceleaşi drepturi!

Ei bine, da! De cele mai multe ori guvernarea uită priorităţile Iaşului şi ale Moldovei, dar asta se întâmplă tocmai pentru că liderii PSD din Moldova sunt nişte marionete fără scrupule, care acceptă firmituri în trocuri personale şi îşi urmăresc doar interesele proprii!

Este ruşinos şi nedemn pentru orice parlamentar din zona Moldovei să accepte declaraţiile Preşedintelui PSD Bacău, senatorul Dragoş Benea, referitoare la Autostrada Iaşi-Tg.Mureş: “Din 2006 de când există acest proiect nu s-a întâmplat nimic şi teoria mea e că nici nu o să se întâmple ceva. Să fim realişti, nu sunt bani pentru Autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni. Nu o permite nici formele de relief, nici rezervaţiile naturale, nici costurile”

Îi solicit public preşedintelui PSD Iaşi, domnului Maricel Popa, precum şi celor 8 parlamentari PSD Iaşi un punct de vedere referitor la boicotul şi sabotajul pe faţă făcut de colegul lor din PSD! Lipsa unei atitudini ferme înseamnă complicitate, înseamnă acord tacit!

Este dovada clară şi făra echivoc că orgoliile personale şi dorinţa de a căpăta statutul de “baron regional” în interiorul PSD sunt mai presus decât proiectul vital al regiunii:  Autostrada Iaşi-Tg. Mureş.

Retrăim din păcate istoria recentă, când moldovenii şi-au pus singuri piedică în epoca Sechelariu-Simirad-Nichita. Aşa cum la nivelul judeţului epopeea Maricel Popa-Mihai Chirica blochează dezvoltarea judeţului şi nici un mare proiect local nu are susţinerea celor două instituţii, la fel stau lucrurile la nivel regional, în interiorul PSD fiind o cruntă  competiţie pentru putere şi influenţă!

 

De 27 de ani Moldova a fost bastionul PSD, reuşind să conducă regiunea prin dezbinare şi întreţinerea conflictelor inter-judeţene, un “divide et impera” modern.  Sistematic au fost alimentate orgoliile unor baronaşi locali, care ziua plecau obedienţi genunchiul si noaptea se visau guvernatori regionali.

Când ai guvernare PSD, când deţii preşedentia a 5 consilii judeţene, când ai peste 60 de parlamentari PSD-ALDE şi primăriile Iaşi, Vaslui şi Bacău, este inacceptabil ca partid de guvernământ să îţi bati joc de cel mai important proiect regional, de speranţele a 4 milioane de moldoveni, de demersurile opoziţiei şi zecile de acţiuni iniţiate de societatea civilă!

Nouă ne pasă, pentru că #MoldovaContează! Vouă, dragi parlamentari PSD?

 

Deputat  Costel Alexe,

Preşedinte PNL Iaşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 5 =