“Partidul Naţional Liberal transmite următoarele precizări pentru corecta informare a opiniei publice cu privire la paternitatea proiectului “Regiunea Nord-Est-Axa Rutieră Strategică 1 Iași-Suceava”, în contextul în care actuala conducere a administraţiei judeţene se împăunează gratuit  când vine vorba de contribuţia pentru demararea acestui proiect.

  • Acest proiect a fost inițiat și realizat ca și fișă de proiect în 2013 de către Consiliul Judeţean, în mandatul preşedintelui de atunci Cristian Adomniţei şi a echipei sale. În acel an s-au făcut toate demersurile necesare pentru includerea proiectului în Planul de Dezvoltare Regională Nord Est 2014-2020 (pg. 386). – LINK: https://goo.gl/fE2Zc6. Atunci a fost născut și a fost semnat certificatul de naștere al acestui proiect pentru că au trebuit convinşi cei de la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est (ADR N-E) şi toate judeţele din regiune de viabilitatea acestui proiect.
  • În iunie 2014, Preşedinţii Consiliilor Judeţene Suceava şi Iaşi de atunci, Cătălin Nechifor şi Cristian Adomniţei, au semnat, la Suceava, un contract de asociere pentru modernizarea drumului interjudeţean Iaşi-Suceava. – LINK: https://goo.gl/1zgvCH
  • Dacă pentru perioada de programare 2007-2013 Consiliul Judeţean Iaşi se putea mândri ca a fost PRIMUL beneficiar din Regiunea de Nord-Est care a depus și a şi semnat primele contracte de finanțare, nu putem spune același lucru și acum.
  • Dacă actuala conducere a Consiliului Judeţean ar fi onestă, ar recunoaşte faptul că, din păcate, acest proiect a fost întors de multe ori din drum de  către ADR Nord-Est și Ministerul Dezvoltării Regionale datorită deficiențelor în documentația de finanțare. A reuşit doar împinsă de la spate să finalizeze partea cea mai uşoară, după ce a primit la cheie proiectul lăsat de administraţia liberală de la Consiliul Judeţean Iaşi.”

Costel ALEXE

Preşedinte PNL Iaşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × four =