Cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție (9 decembrie), în cadrul unei conferințe de presă, dna. Iulia Scântei, candidatul pe locul întâi pe listele PNL la Senat, a menționat că a intrat în politică, respectiv că s-a înscris în PNL, pentru că a fost motivată de un țel și de oameni ca Dacian Cioloș, care împreună cu echipa lui de miniștri tehnocrați au dovedit că sunt oameni onești, buni profesioniști, care au în spate o carieră profesională solida și doresc într-adevăr să facă ceva pentru România. Ca și Iulia Scântei, există alti 100 de candidați noi în PNL, aflați pe locuri eligibile, mare parte dintre ei proveniti din societatea civilã, tineri profesioniști, ,,oameni care au un rost, cum spun moldovenii”, medici, avocati, arhitecți, notari, economiști sau profesori universitari.

,,Intru în politică, pentru a schimba modul în care până acum politicienii au înțeles să îi reprezinte pe cetățenii care i-au votat timp de 26 de ani. Scopul pentru care mă duc în Parlament este să militez pentru un Parlament curat!” a declarat Iulia Scântei.

Există două motive de natură juridică pentru care ieșenii trebuie să meargă la vot. Primul motiv: ,,Candidați precum cei aflați pe listele PSD, ALDE, PMP și PRU sunt candidați care au dosare penale, unii condamnați, alții cercetați, și acestia candidează exclusiv pentru a scăpa de justiție pentru că se vor pune sub adăpostul imunității parlamentare și nu vor putea fi cercetați sau judecați în următorii patru ani,” a completat aceasta.

Al doilea motiv juridic pentru a ieși la vot este cel care privește eficiența justiției în România. ,,Avem o luptă anticorupție care a dat roade, însă pasul doi este acela ca banii și bunurile care au fost confiscate provizoriu să fie valorificate și banii furati să fie restituiți cetățenilor și Statului Român direct prejudiciati prin faptele de coruptie.” a mai adăugat Iulia Scântei.

Suma constatatã prin sentinte judecatoresti definitive ca prejudiciu cauzat statului, în urma unor infracțiuni de corupție, este de cca 52 de miliarde de euro și trebuie recuperată. Sunt banii românilor din tara si strainatate, sunt banii necesari investițiilor in autostrazi si spitale, banii necesari plăților pensiilor și drepturilor sociale, creșterii salariilor pe care ni le dorim cu toții.

,,Dacă PSD și ALDE vor ajunge să guverneze România dupa 11 decembrie, nu vor mai fi recuperați niciodata banii furati din tara asta, pentru ca niciun partid din cele mentionate nu are niciun interes să o facă. Inca din decembrie 2015, Guvernul Cioloș a demarat însă procedurile pentru operationalizarea ANABI (Agentia Nationala pentru Administrarea Bunurilor Indisponibilizate), iar in 5 decembrie anul acesta, au fost anuntate rezultatele concursului de selectie a personalului de specialitate din cadrul ANABI și probabil până la sfârșitul lunii decembrie, Agentia va începe activitatea operativă de valorificare a bunurilor confiscate, de identificare a altor bunuri ale celor condamnati definitiv, din tara si din strainatate, pentru a se trece la treabă în mod concret pentru recuperarea banilor furati românilor.” a spus Iulia Scântei.

D-na Iulia Scântei a îndemnat ieșenii să iasă la vot să aleagă prin votul lor pe cei ce vor conduce România după 11 decembrie și pe cei ce vor reprezenta Iașul în Parlament:

,,Un Liviu Dragnea, reprezentant al PSD-ului, condamnat penal pentru fraudă și pentru furtul votului românilor sau un Dacian Cioloș, fost comisar european, un om onest cu o carieră confirmată internațional?”

”Ieșenii, prin votul lor, vor alege pe cei ce îi vor reprezenta după 11 decembrie în Parlament: Bănicioiu Nicolae, în prezent cercetat penal pentru calitatea de fost Ministru al Sănătății în dosarul penal deschis la plângerea părinților tinerilor care au murit în tragicul eveniment de la Colectiv? Varujan Vosganian, candidatul ALDE la Camera Deputaților, care în 2015 a scăpat de urmărirea penală după ce senatorii la fel de penali au decis să respingă cererea DIICOT în dosarul “gaze ieftine” și care este de asemenea și în dosarul Poșta Română”. D-na Iulia Scântei a enumerat apoi și alți candidați cu probleme precum Gheorghe Nichita, Petru Movilă, Mircea Manolache, Tudor Ciuhodaru sau Vasile Câtea” , menționând că a alcătuit această listă având ca referință mass media locală și națională.

Dragi tineri ieseni, acum 27 de ani, in Decembrie 1989, alti tineri ca voi au iesit in strada si au murit ca noi sa avem institutii democratice in Romania, iar Parlamentul unei tari este pilonul democratiei. Va rog sa mergeti la vot in 11 Decembrie si sa votati responsabil pentru a avea un PARLAMENT CURAT! Si noi, iesenii si toti romanii, meritam sa avem un PARLAMENT CURAT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + sixteen =