În urmă cu un an, în calitate de co-preşedinte al Tineretului Naţional Liberal, am avut o reacţie cu privire la impactul pe care îl poate avea un individ ca Victor Ponta asupra percepţiei schimbului de generaţii în politică.

Ani buni, electoratul a cerut primenirea clasei politice. Ani buni au fost ceruţi politicieni tineri, rupţi de tenebrele trecutului comunist şi de vechile obiceiuri. Au fost ceruţi tineri şcolarizaţi în democraţie, tineri plini de entuziasm, cu dorinţă de a face şi cu viziunea necesară.

Când în sfârşit schimbul de generaţii s-a produs, o anomalie ca Victor Ponta a compromis totul încă de la început. Prin corupţie, plagiat, mitomanie, dar mai ales mitocănie, Victor Ponta a dinamitat, cu fiecare ieşire publică, imaginea tânărului politician. Cel mai mare rău pe care l-a putut face cel mai tânăr prim-ministru din istoria României este faptul că a distrus aşteptări. Aşteptările de la noua generaţie.

În loc să impresioneze prin educaţie, decenţă şi integritate, Victor Ponta a şocat prin aroganţă, vulgaritate şi corupţie. “Dottore”, “Fă, Doina”, “MTO”, “barbarii tăi tirani” şi mai recent toate vulgarităţile misogine la adresa Alinei Gorghiu lovesc de fapt în generaţia noastră, a tinerilor politicieni. Generaţie al cărei exponent a fost, măcar prin prisma anvergurii funcţiei ocupate, Victor Ponta.

Sub efectul generalizării, acum toţi tinerii politicieni suntem plagiatori, corupţi, mitomani şi mitocani. În zadar vom spune că nu suntem la fel, că nu suntem toţi nişte neruşinaţi ca Victor Ponta, pentru că răul deja a fost făcut. Duminică, pe 11 decembrie, toţi tinerii care simţiţi că nu sunteţi misogini, mitomani, mitocani, plagiatori şi corupţi, ieşiţi la vot şi daţi un vot de blam acestei anomalii a generaţiei noastre.

Costel Alexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one + three =