Prin metode pe care PSD le-a consacrat deja în România, cum ar fi propaganda mincinoasă, furtul de voturi și turismul electoral, Igor Dodon, omul rușilor de la Chișinău, a câștigat președinția Republicii. E doar o chestiune de timp până vom simți și noi, din nou, crivățul rusesc la granița de est a României.

La sud, un alt candidat pro-rus a ajuns și el,  în aceeași zi cu Moldova, președintele Bulgariei. Dacă rotim ochii spre granița de vest, vedem și acolo o Serbie aservită Moscovei. Despre Ungaria, nici nu mai vorbim. Viktor Orban e în fieful Rusiei de ani de zile. Doar Ucraina, vecinul nostru de la nord, mai rezistă tălpii lui Putin, dar cu prețul unui conflict militar care a distrus deja sute de vieți omenești.

În aceste condiții, orice român se întreabă, pe bună dreptate, cât va mai dura până ne vom trezi și noi în situația vecinilor noștri. Avem resurse interne suficiente pentru a rezista acestor atacuri perfide ale Rusiei, sub care au căzut ca popicele țările care ne înconjoară? Da, e vorba de resurse interne, pentru că, spre deosebire de vremurile când fostul imperiul de la Răsărit cucerea teritorii pe calea armelor, acum se folosește de politicienii din interioul statelor pe care le vrea sub ocupație. Nu mai au nevoie nici de ”comisari sovietici” pentru a acapara o țară. E suficient să le influențeze politicienii sau să-i cumpere de-a dreptul. Iar ceea ce vedem dacă ne uităm în curtea noastră e deja alarmant.

Nici nu se încheiase numărătoarea voturilor în Republica Moldova și Victor Ponta, fostul premier și lider al PSD saluta victoria lui Dodon și îi persifla pe facebook pe susținătorii români ai candidatului pro-european, Maia Sandu. N-am auzit nici o delimitare de acest mesaj din partea conducerii PSD. Dar asta nu-i nimic pe lângă ce putem deja prevedea în cazul în care același partid, condus de Liviu Dragnea, ar ajunge din nou la putere. Semnele sunt clare și ele poartă un nume care ar trebui să îngrijoreze orice român de bună credință: iresponsabilitate criminală. Pentru că ce altceva înseamnă să arunci cu legi și promisiuni, cum a făcut deja PSD, care dacă ar fi puse în aplicare ar arunca efectiv economia românească în aer? Ce altceva înseamnă să promiți, ba chiar să și legiferezi în același timp, reduceri de venituri și creșteri de cheltuieli, fără nici cea mai mică grijă pentru viitorul acestei țări?

Nimic nu afectează mai grav capacitatea unei țări de a face față amenințărilor externe decât lipsa de responsabilitate și corupția liderilor ei. Pentru România, PSD este în acest moment o ”bombă cu ceas”.  Un partid corupt, condus de un politician codamnat penal, cu candidați pentru Parlament învechiți în rele, odată ajuns din nou la guvernare e tot ce-și poate dori mai mult Rusia lui Putin pentru România.

Pentru ca asta să nu se întâmple avem de nevoie de o alternativă la PSD, nu doar curată și pro-europeană ci și capabilă de a-l învinge. La urne, nu doar prin discursuri frumoase și bune intenții. În acest moment singurul partid cu suficientă experiență, cu destule resurse umane și logistice, cu infrastructură și competență capabile să facă față PSD este Partidul Național Liberal. Cu toate bunele și relele lui, PNL rămâne singura alternativă palpabilă la ascensiunea PSD și la decluparea ”bombei cu ceas” pe care acest partid o reprezintă pentru  România.

Sursa: Ziarul de Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × one =