Nu știți Spitalul de pe Lună? Nici eu. Dar dacă ar fi un astfel de proiect cred ca dezbaterea asupra amplasamentului cel mai bun ar fi mult mai serioasa decât cea de la Iași, România, Europa, Terra.

Trăim la Iași o criza crunta de proiecte mari. De fapt Iașul nu are un perspectivă asupra viitorului său. Nimeni, dintre cei chemați,  nu mai strânge date, nu mai analizează, nu se corelează proiecte între ele și mai ales … nu mai dezbate.

Totul se face „alandala” sub imperiul urgenței. Și, de cele mai multe ori, lucrurile sunt lăsate intenționat sa ajungă în punctul în care devin urgente.

Aflu ca s-a stabilit o locație pentru noul SRU. Și o rezerva a sa.

Din nou cei care se exprimă o fac fără mandat de la deliberativele lor. Nici CL-ul, nici CJ-ul nu au fost convocate, în ședință „de îndată” pentru a dezbate și formula un punct de vedere.

Așa ar fi fost corect dar și sănătos pentru proiect: o decizie să fie asumată de cei care legal pot lua această decizie pentru a putea sta fermă în fața unora care, poate, în viitor, ar vrea să o schimbe.

Dar spuneți voi, cum și-ar mai fi putut aminti nepoții și strănepoții noștri despreomul care a decis unde?

Văzând însă liniștea de mormânt venită dinspre restul eșichierului politic față de această stare de fapt stau și mă întreb dacă nu cumva sunt eu anormal cautând și acum nod în papură. Or fi ajuns mai marii orașului la vreo înțeleaptă înțelegere unanimă și au omis să mă anunțe și pe mine?

E posibil. Dar puțin probabil.

Trist e orașul al cărui viitor nu-l planifică nimeni.

PS1. Fac acest comentariu în nume personal și nu angajez pe nimeni și nimic. Din colțul meu din partid nici nu aș avea cum

PS2. Întreb: Afectează cumva PMUD noua locație propusă pentru SRU. Nu de alta dar mai avea puțin și intra în fazele de aprobare

 

Autor: Marius Dangă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + seven =