Scamatorie imobiliară penală în Primaria Municipiului Iaşi cu 836 mp teren în mijlocul oraşului

În centrul oraşului, cu complicitatea Primăriei şi a Poliţiei Locale, un aşa-zis dezvoltator imobiliar, S.C. Autotrans S.R.L., şi-a însuşit absolut samavolnic o suprafaţă de 836 mp, pe care a construit o parcare şi pentru care, culmea, a primit autorizaţie de construcţie de la Primărie, deşi acel dezvoltator nu deţinea şi nu deţine acte de proprietate pe această
suprafaţă. Mai exact, chiar în centrul Iaşului, zona Smârdan, pe str. Moldovei colţ cu Cometei, dezvoltatorul imobiliar a primit autorizaţia de construcţie nr. 46 / 31.01.2017 pentru construirea unei parcări, deşi terenul aferent nu îi aparţinea şi nu era trecut, la acel moment, nici în proprietatea Municipiului Iaşi. Acest lucru s-a întâmplat pentru că, pentru blocul cu 9 niveluri de pe str. Adunaţi 25 şi str. Moldovei 54, acelaşi samsar imobiliar nu a respectat condiţiile prevăzute în autorizaţia de construcţie 493 din 26.05.2015, adică nu a executat şi parcare pentru autoturisme conform legii, iar ulterior, sub privirea îngăduitoare a Primăriei şi Poliţiei locale, a realizat o astfel de scamatorie penală, pe un teren ce nu îi aparţinea, ca să creeze aparenţa respectării prevederilor legale. Astfel, acesta şi-a însuşit, samavolnic, un teren de 836 mp pentru realizarea parcării necesare proiectului imobiliar aflat în imediata proximitate a acestui teren, iar Primăria i-a şi eliberat autorizaţie de construcţie, deşi acel teren nu figura în proprietatea nimănui! Pentru a „acoperi” urmele acestei maşinaţiuni penale, cei din Primăria Iaşi au lăsat să treacă un an de zile si au inventariat şi introdus fix acelaşi teren, în suprafaţă de 836 mp, din str. Moldovei colţ cu Cometei, în proprietatea Primăriei Municipiului Iaşi prin HCL 86 / 28.02.2018. Primul pas al acestei manevre premeditate a trecut neobservat la acel moment, amestecat fiind printre multiple şi uzuale schimburi de teren ale municipalităţii.

Acum, pentru şedinţa de consiliu municipal Iaşi, programată în data de 30.03.2018, se prevede schimbul de terenuri între acest teren, trecut recent în patrimonul Consiliului Local, si două terenuri ale unei alte persoane fizice, situate în b-dul Carol şi str. Barboi, chiar dacă terenul de 836 mp indicat mai sus a făcut obiectul eliberării autorizaţiei de construcţie 46/31.01.2017 pentru parcarea blocului de 9 niveluri din Strada Adunaţi 25! O modalitate clasică de suveică cu
terenuri, pentru a se pierde urma abuzului iniţial. Dacă se va face acest schimb ilegal de terenuri, blocul din Adunaţi 25 nu va mai avea parcare, cum în fapt nu a avut niciodată. Scamatoria penală a ieşit la suprafaţă (ce a fost autorizată prin AC 46 / 31.01.2017), pe cale de consecinţă autorizaţia de construcţie a blocului devine şi ea vadit ilegală.

„Este un caz strigător la cer, de tip mafiot, de grup organizat pentru favorizarea ilegală a unui constructor imobiliar şi de abuz în serviciu. Nu văd ce explicaţie pot furniza cei din Primărie pentru eliberarea unei autorizaţii de construcţie pentru realizarea unei parcări pe 836 mp, în buricul târgului, pe un teren fără acte de proprietate! Mai mult, pentru această parcare s-a făcut recepţia lucrărilor de către Poliţia Locală, iar apoi, la câteva luni distanţă, Primăria să introducă, din senin, acel teren în proprietatea municialităţii. Dacă, spre exemplu, un cetăţean simplu îşi asfaltează drumul public din faţa casei fără autorizaţie i se face dosar penal. Un samsar din anturajul primarului nu doar că îşi face parcare pe un teren fără acte de proprietate, ci şi solicită şi primeşte de la Primărie autorizaţie de construcţie pentru acel teren! Din păcate, Primăria Iaşi este o instituţie capturată, cu o conducere prizonieră intereselor imobiliare, care se face preş în faţa falşilor dezvoltatorilor imobiliari şi care nu mai apără interesul public. Parcă suntem într-o ţară africană, de mâna a treia, unde nu există reguli şi respect pentru respectarea legii, iar instituţiile apără infractorii, nu interesul public”, a declarat Marius Bodea, preşedintele Biroului Politic Local PNL Iaşi şi deputat PNL Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *