Astăzi, cu Guvern PSD și Ministru al Transporturilor coleg cu dl. Maricel Popa, Iașul pierde trei rute externe premium ale Aeroportului Internaţional Iaşi, operate de către Compania Națională TAROM.

Începând cu 23 martie vor fi anulate și rutele externe Torino, Madrid și München. Dezastrul managerial de la Aeroport, patronat de dl. Maricel Popa, președintele Consiliului Județean, nu a mai putut fi acoperit nici de culoarea sa politică, compania Tarom fiind în administrarea Ministerului Transporturilor.

Scoaterea a trei rute externe concomitent reprezintă o uriașă lovitură și pentru cele mai mari aeroporturi ale lumii, darămite pentru un aeroport regional românesc!

Cât am fost la conducerea Aeroportului Internațional Iași, am introdus rute externe operate de compania națională, când Ministerul Transporturilor era condus tot de Partidul Social Democrat. Atunci au primat condițiile de performanță și atractivitate, aeroportul ieșean era într-o continuă expansiune.

Acum, cuvintele de ordine de la aeroportul ieșean sunt renunțare la rute externe ori interne, amânări de introduceri a noilor rute, impredictibilitate și incompetență.

Domnul Maricel Popa a girat și s-a implicat personal în numirea actualului Consiliu de Administrație. ”Rezultatele”  noului Consiliu de Administrație încep să se vadă!

O spun cu toată responsabilitatea: și suspendarea curselor Iași-Cluj-Timișoara de pe aeroportul ieșean s-a datorat și situației incerte a aeroportului ieșean.

Ce spuneam zilele trecute se confirmă fără echivoc prin această decizie a companiei naționale și adâncește prejudiciul și mai mult.

Fac apel, încă o dată, la fărâma de rațiune, dacă a mai rămas, a domnului Maricel Popa: Domnule Popa, încetați distrugerea aeroportului pentru că nu distrugeți doar un proiect la care nu ați contribuit cu nimic, ci distrugeți Iașul!”

 

Marius Bodea,

Deputat PNL Iași

Președintele Biroului Politic Local al PNL Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *