Maricel Popa, prin abuzurile sale asupra Aeroportului Iași, a pus cruce asupra singurei conexiuni a moldovenilor cu vestul țării

Operatorul aerian Blue Air a decis să suspende din 17 februarie, pe termen nelimitat, zborurile din Iași către Cluj și Timișoara.

”Este cea mai dureroasă lovitură aplicată de către Maricel Popa tuturor ieșenilor, dar, totodată, și celor aproape 4 mil. de locuitori din întreaga regiune de nord-est. Abuzurile sale permanente de la instalarea sa în funcție, acum un an și jumătate, asupra Aeroportului Iași relevă astăzi primul efect concret devastator.

Iașul și Moldova rămân fără singura conexiune cu Vestul României, și anume conexiunea aeriană. Am spus în nenumărate rânduri că aici se va ajunge pentru că instabilitatea creată la nivelul conducerii Aeroportului Internațional Iași, lipsa de autoritate la nivelul acestei instituții datorită nesfârșitelor provizorate, numirea în Consiliul de Administrație cu încălcarea legii a unor acoliți personali și, nu în ultimul rând, crearea unei breșe de securitate atunci când a dispus, prin interpuși, blocarea accesului pe aeroport a managerului de siguranță și securitate aeroportuară, are fix acest rezultat: fugărirea companiilor aeriene și închiderea rutelor.

Timp de un an și jumătate, Maricel Popa, președintele PSD Iași /președintele CJ Iași, a atacat sistematic imaginea Aeroportului, a blocat toate investițiile necesare companiilor aeriene și a subminat autoritatea echipei de conducere a Aeroportului Iași. În lipsa predictibilității și a unor parteneri statornici de comunicare și negociere, companiile aeriene au luat decizia fie să amâne deschiderea de noi rute, fie, mai grav, să suspende/anuleze rute existente.

Am lucrat în această industrie timp de 5 ani și păstrez legătura, în continuare, cu toți foștii parteneri și prin prisma faptului că sunt raportorul în domeniul aviației în cadrul Comisiei pentru Transport și Infrastructură a Camerei Deputaților. În acest  sens, vă pot confirma că, în realitate, compania aeriană a luat această decizie nu numai unor fricțiuni cu Aeroportul Timișoara, conform comunicării oficiale, ci și datorită relelor tratamente de care a avut parte în ultima perioadă și la Iași. Este important ca oamenii să înțeleagă că această decizie nu este una comercială, ci o consecință a tot ce s-a întâmplat în cazul Iașului de la venirea lui Maricel Popa în fruntea CJ Iași: controale comandate, distrugerea imaginii aeroportului, blocarea investițiilor, intruziuni în numirea Consiliului de Administrație și directorului general, decredibilizarea instituției aeroportului.

Rutele Iași – Cluj și Iași – Timișoara le-am considerat cele mai importante pentru că, în lipsa autostrăzii care să ne lege de vestul țării, reușisem să creez o autostradă aeriană care a fost extrem de folositoare mediului de afaceri ieșean și regional.

Fiecare zi în care Maricel Popa rămâne în funcție la Consiliul Județean Iași înseamnă un regres puternic pentru comunitatea noastră”.

Marius Bodea,

Deputat PNL Iași

Președintele Organizației Municipale PNL Iași

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *