Dacă sfarșitul anului 2017 s-a încheiat cum nu se poate mai rău pentru ieșeni, alianța PSD-ALDE votând atât împotriva Autostrăzii Iași-Târgu Mureș, împotriva amendamentelor pentru construcția Centurii Ocolitoare a Municipiului Iași, lăsând Iașul și Moldova cu fonduri infime, iată că începutul de an reprezintă o nouă oportunitate irosită pentru Iași.

Asistând fie la un déjà vu politic, fie la un ritual intern de purificare, la fiecare 6 luni PSD își canibalizează propriul Guvern, prilej pentru toți locotenenții loiali să rupă promisiuni, finanțări, numiri, posturi în administrația centrală, să urce în ierarhia de partid și în grațiile șefului. Dacă debarcarea Guvernului Grindeanu a arătat un PSD relativ compact, disciplinat, un război disproporționat între combatanți, iată că Mihai Tudose se dovedește o nucă tare și mai greu de spart, atrăgând de partea sa o importantă armată de președinți de filială și parlamentari! Cu cât miza este mai mare cu atât susținerea se obține mai greu!

În tot acest timp, domnul Maricel Popa, președintele PSD Iași, lipsește cu desăvârșire din peisajul politic, confirmându-ne că rămâne un președinte neputincios și obedient, interesat de conservarea funcției locale și care nu vrea să deranjeaze șeful. Un “yesman” de carieră, pionul ideal în configurația strategică a lui Liviu Dragnea, căci o gură în minus de hrănit înseamnă resurse suplimentare pentru fidelizarea taberei adverse.

Domnule Maricel Popa, treziți-vă, ridicați-vă la nivelul funcției pe care o ocupați, fructificați avantajul de a fi președintele celui mai mare județ din Moldova, fructificați avantajul de a conduce 8 parlamentari, aproape cât un grup parlamentar propriu! Aveți alături primarii tuturor orașelor din Județul Iași și o adevărată armată de primari și consilieri locali, e timpul să jucați cartea câștigătoare și să aduceți fonduri în Iași, să deblocați proiectul Autostrăzii Iași-Târgu Mureș cât încă mai există finanțare prin fonduri europene, prioritizați finalizarea lucrărilor la Centura Ocolitoare a Municipiului Iași, un proiect vital pentru dezvoltarea zonei metropolitane și pentru reducerea poluării în Municipiul Iași!

Aveți pârghiile necesare, aveți șansa să dezvoltați această zonă, aveți toate premisele pentru a reuși, dar trebuie să și vreți să munciți pentru ieșeni, pentru că Iașul merită mai mult!

 

Deputat Costel Alexe,

Preşedinte PNL Iaşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *