Marius Bodea: Prim-ministrul Tudose a anunţat că autostrada spre Transilvania va avea traseul Iaşi – Bacău – Oneşti – Valea Oituzului – Braşov. Este o decizie absurdă, care nu are nicio logică şi niciun studiu suport!

Răzvan Timofciuc: „Solicit demisia viceprimarului Harabagiu. Scamatoriile sale imobiliare sunt incompatibile cu funcţia sa de viceprimar! Reprezentanţii parohiei Sfântul Prooroc Daniel au transmis încă de anul trecut o adresă către Serviciul Control Urbanism din cadrul Poliţiei Locale prin care au atras atenţia că există riscul surpării. Răspunsul a fost că nu există acest risc!”

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Marius Bodea, deputat PNL, a criticat anunţul prim-ministrului Tudose prin care a înlocuit traseul autostrăzii Ungheni-Iaşi-Tg. Mureş cu traseul traseul Iaşi – Bacău – Oneşti – Valea Oituzului – Braşov.

„Se pare că declaraţiile ministrului Stroe de la finalul anului trecut au devenit politica oficială a actulului Guvern. Anunţul arată clar îngroparea proiectului autostrazii Ungheni- Iaşi – Tg. Mureş. Iaşul, Vasluiul, Botoşani, Suceava, Neamţ, până şi Bacăul sunt umiliţe, din nou. Un Shrek al politicii româneşti (Mihai Tudose), personaj corpolent şi în realitate inofensiv, decide simplu şi fără emoţii ca moldovenii, dacă tot sunt cei mai săraci români, să ajungă în vestul ţării şi vestul Europei pe un drum cu mult mai lung. Iar pentru asta să şi mai plăteasca lucrările din banii lor, ca ia tătucul Tudose credit de la Banca Mondială”, a spus Marius Bodea.

Acesta a mai precizat că nu există studii de impact pentru noul traseu al autostrăzii.

„Guvernul a deturnat spre Bacău proiectul autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş într-un mod INEXPLICABIL!  Nu există nicio justificare pentru acest traseu, niciun studiu care să spună care ar fi costul acestui proiect.

Anunţul, în acest moment, nu are nicio bază legală pentru că MasterPlanul General de Transport al României, aprobat prin H.G. nr. 666/2016, prevede foarte clar că proiectul autostrăzii Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni este unul prioritar.

Statul Român a cheltuit 16.8 mil. euro pentru studiile de pre-fezabilitate şi fezabilitate (inclusiv actualizare/revizuiri), iar traseul autostrăzii Moldova – Transilvania este un coriodor prioritar pentru care UE oferă finanţare pentru realizarea proiectului. De ce trebuie sa plateasca romanii pentru disputele de putere in interiorul psd?Cine raspunde pentru risipirea fonduri?

Nu există niciun argument logic, raţional, nu există nicio argumentare pentru această schimbare a priorităţilor din MasterPlanul General de Transport al României decât rea-credinţă şi sfidare a noastră, a celor din Regiunea de Nord-Est, de către cei care conduc acum România.

  • În eventualitatea în care acest proiect va deveni realitate, drumul ieşenilor spre vestul Europei va fi astfel mai lung cu 150-200 de kilometri, iar judeţele din nordul Moldovei vor fi, practic, excluse dintre beneficiarii proiectului, se anihilează orice şansă ca Republica Moldova să beneficieze de o cale de acces în regim de autostradă către Vestul Europei. Eu inteleg ca PSD tine cu Moscova, dar ce vina au romanii din regiunea Moldova?
  • Să vii să dirijezi traficul din Moldova prin centrul ţării – care şi aşa este supraaglomerat – arată oamenii ăstia nu au în cap interesul public, ci interesul privat. Cum sa fii competitiv ca transportator, ca exportator , cand ai 200 de km in plus de parcurs. Si unde in lumea asta mare ati mai vazut asa strategie rutiera? Autostrazile sunt drumuri drepte de mare viteza, cu cel mai scurt traseu. Asta este definitia autostrazii. Si asa Ungheni Iasi Tg Mures facea un ocol, in drumul spre vest.De ce ne mai chinuim? Hai sa facem o autostrada care sa treaca prin Braila, apoi prin Teleorman , apoi sa treaca si pe la Olguta la Craiova si de acolo sa scoatem moldovenii spre vest!

Marius Bodea a mai spus că „autostrada, în accepţiunea lui Tudose, Stroe şi toţi pesediştii, nu este pentru moldoveni, nu este pentru ca noi să transportăm competitiv mărfurile în Europa de Vest, nu este pentru dezvoltarea economică a extremităţii estice a ţării, este doar pentru a rezolva interesele financiare ale ministrului Stroe în zona Oneşti şi Braşov, este pentru a rezolva orgoliul de baron local al lui Benea, care nu înţelege că şi pentru transportatorii băcăoani distanţa spre vestul romaniei si vestul tarii va fi mai lunga cu peste 100 de km”.

Totodată, Marius Bodea l-a criticat pe Mihai Tudose pentru decizia schimbării traseului autostrăzii.

„Nu l-am bănuit niciodata pe premierul Tudose de valenţe deosebite. Este cel mult un personaj mediocru, si puteti sa vedeti in lunga sa cariera profesionala că efectiv nu a facut nimic. Este doar un individ corpolent, cu limbaj vulgar care datorită staturii si nu posturii atrage atentia. Sincer, având în vedere condiţiile de guvernare pesedista, îl regret pe Sorin Grindeanu”, a mai spus Marius Bodea.

Marius Bodea a criticat şi liderii locali ai PSD.

„Filiala PSD Iasi nu contează, Maricel Popa are absolvită şcoala politică de servilism profesionist, el nu a negociat nicioadată nimic pentru comunitate. Radiografia polului de putere Bacău vs. Iaşi este evidentă: Benea, un individ influent în PSD, Vlase- vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, un al doilea Dragnea în Camera Deputaţior, Lucian Şova- Ministrul telecomunicatiilor, si acum si Stroe, băcăoan aclimatizat prin interese financiare persoanale. La Iasi, te pufneşte râsul: Maricel Popa un ilustru necunoscut secretar de stat, actual consilier judeţean, care este toată ziua în avionul spre Bucureşti mai mult de teamă să nu nu îl citeze DNA  Iasi pe nepregătite, Chirica, un individ care atunci când nu se cearta cu colegii lui pe la televizor, surpa Iaşul prin abuzuri urbanistice şi face hora samsarilor imobiliari cât mai mare. Primarul celui mai mare municipiu din tara, după Bucureşti, nu a mai călcat pe la Guvern de un an de zile

Îi solicit public domnului Chirica să trimită emisari, sau se se deplaseze chiar dumnealui la Mihai Tudose, daca tot îl sustine asa cum se laudă, pentru a-l convinge să nu continue cu această aberaţie. În acest moment, dumnealui trimite emisari pe la Guvern pentru a o pune de-o răzmeriţă în Guvern, însă nu prea este băgat în seamă. Poate va fi băgat în seamă daca va veni cu lucruri mai serioase.

Îi solicit public domnului Maricel Popa, Presedintele PSD Iasi, să nu mai accepte oganizarea CEX-ul PSD la Iaşi în această situaţie pentru că suntem realmente batjocuriţi. PSD nu are ce căuta la Iaşi în condiţiile în care ne îndepărtează cu 150 km de graniţa vestică.

Cât mai doarme oare Iaşul ăsta? De ce să nu îi luăm noi pe ei la întrebări şi „palme” (metaforic vorbind) când vin aici la Iaşi? De ce nu cerem noi cei din Moldova alocarea de fiecare dată a 30%  din bugetul anual de investiţii a României, până când regiunea noastră va ajunge din urmă celelalte regiuni?

Eu voi merge personal să îi huidui pe cei din Guvern, dacă vor veni la Iaşi şi îi invit pe toţi ieşenii responsabili să facă la fel. Îi invit respectuos pe pesediştii ieşeni să facă acelaşi lucru, daca tot sunt câtă frunza si iarba în Iasi. Ei i-au votat, ei să răspundă primii si să ia atitudine.

Îl invit pe Chirica să renunţe la teatru şi iaraşi să fugă din Iaşi, cand vin jupânii, deja acesta antamând o plecare din ţară fix la sfârsitul lunii. Să fie barbat politic şi să meargă în mijlocul CEX PSD, de care aparţine ca membru, să spună răspicat că nu se mai poate aşa  şi sa îşi dea demisia din PSD acolo, în fata lor, cu camerele TV pe el, aşa cum îi place domniei sale.

Îl invit pe domnul Popa, preşedintele PSD Iasi, să aibă o reacţie oficială la anunţul lui Tudose şi să anunţe spuma neagra a PSD-imii ca nu mai organizează nimic la Iaşi, daca Tudose nu retracteaza declaratiile sale umilitoare”, a conchis Marius Bodea.

 

Marius Bodea a adus în discuţie şi în conferinţa de presă de astăzi faptul că alegerea amplasamentului pentru SRU la Moara de Vânt a avut şi are motivaţii de ordin oneros, a fost o decizie pentru samsarii imobiliari din primul cerc de influenţă al primarului şi chiar pentru personaje din conducerea Primăriei Municipiului Iaşi.

O spun, din nou, răspicat: amplasamentul pentru SRU la Moara de Vânt este unul prost, lipsit de logică, în condiţiile în care principala caracteriscă a unui astfel de amplasament trebuie să fie ACCESIBILITATEA”, a mai spus Marius Bodea.

Răzvan Timofciuc, consilier local din partea PNL Iaşi, i-a cerut demisia viceprimarului Harabagiu, ca urmare a „şmecheriilor” imobiliare prin care soacra sa a primit 1.5 hectare teren în Moara de Vânt, în baza Legii 10 (Legea privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989).

„Este un caz strigător la cer de utilizare a funcţiei publice în interes privat. Practic, din poziţia sa de viceprimar, Gabriel Harabagiu s-a ocupat personal şi, astfel, soacra sa a „pus mâna” pe un teren de 1.5 hectare în Moara de Vânt, lângă amplasamentul Spitalului Regional de Urgenţă. Acest lucru s-a întâmplat după o serie de „malversaţiuni imobiliare” ale familiei Harabagiu, orchestrate de către viceprimarul Iaşului. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât sunt sute de ieşeni care au făcut solicitări de retrocedare, solicitări care au fost respinse chiar în perioada când familia viceprimarului Harabagiu primea această suprafaţă de teren de la Primărie, în baza Legii 10. Totodată, această situaţie confirmă ceea ce noi, liberalii, am spus din 2016: amplasamentul de la Moara de Vânt a fost ales pentru că serveşte rechinilor imobilari şi intereselor imobiliare ale celor din anturajul primarului şi din conducerea Primăriei”, a spus Răzvan Timofciuc.

Acesta a solicitat demisia viceprimarului Gabriel Harabagiu.

„Îi solicit demisia viceprimarului Harabagiu pentru că se află într-un flagrant caz de incompatibilitate morală şi la limita legii. În acest moment, dumnealui foloseşte funcţia publică pentru îmbogăţirea sa şi a familiei sale. Dacă acest gest de onoare nu se va întâmpla, voi întocmi un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru înlocuirea din funcţie a viceprimarului Harabagiu”, a mai spus Răzvan Timofciuc, consilier local PNL Iaşi.

Totodată, Răzvan Timofciuc a prezentat faptul că reprezentanţi parohiei Sfântul Prooroc Daniel de lîngă proiectul imobiliar din Rond Vechi unde a avut loc surparea trotuarului, au transmis la finalul anului 2017 o adresă către Serviciul Control Urbanism din cadrul Poliţiei Locale prin care au atras atenţia că există semne serioase de surpare a terenului.

Serviciul Control Urbanism din cadrul Poliției Locale, printr-un răspuns semnat de către dl. Grumeza (Nr. 15871/28.12.2017), a răspuns că acest risc nu există pentru că “s-au executat piloți forați armați în vederea prevenirii surpării malurilor”.

„Această corespondență dintre reprezentanții parohiei Sfântul Prooroc Daniel și Serviciul Control Urbanism arată, fără putință de tăgadă, că instituțiile publice din subordinea primarului Chirica au avut principala grijă să protejeze interesele dezvoltatorului imobiliar, nu ale cetățenilor din zonă. Dacă apără interesele cetăţenilor, primarul Chirica ar trebui să o demită pe cumătra sa, doamna Tulică, şefa Serviciului Control Urbanism din cadrul Poliţiei Locale, şi pe dl. Grumeza, şeful Poliţiei Locale”, a mai spus Răzvan Timofciuc.

1respingere 2respingere contract-1 contract-2 contract-3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *