Astăzi a avut loc la București  Congresul Național al Organizației Persoanelor de Vârsta a III-a, organizație constituită din membri ai Partidului Național Liberal care sunt pensionari sau sunt persoane în vârsta. Scopul OPV3 este de a dezbate și analiza probleme legate de politica de sprijinire a acestei categorii sociale, în vederea elaborării de propuneri și strategii în domeniu.

În cadrul noului birou de conducere ce tocmai a fost ales, Președintele Organizației Persoanelor de Vârsta a III-a PNL Iași, doamna Magdalena Lupu, a devenit, în urma votului exprimat de delegați, Vicepreședinte pe Regiunea Nord-Est, după ce timp de  8 ani de zile a activat, cu entuziasm și dedicare, în cadrul Organizației Femeilor Liberale în calitate de Secretar General și mai apoi de Vicepreședinte.

”Trebuie să o spunem răspicat că pensionarii nu sunt datori nimănui, dimpotrivă, merităm respect și recunoaștere pentru munca de o viață în folosul societății, iar pensia este un drept câștigat, prevăzut de lege și nu o recompensă cu care să jongleze cine vrea și cum vrea. Consider că misiunea noastră, a celor aleși la Congresul Național OPV3, este de a acționa în așa fel încât să schimbăm astfel de mentalități, știut fiind că dintotdeauna marile împliniri sociale și politice s-au bazat pe sfaturile și înțelepciunea vârstnicilor care au dinamizat energia și curajul celor tineri. Avem cadru organizatoric asigurat pentru a antrena și atrage la viața activă cât mai multe persoane vârstnice, oameni de valoare care se bucură de respect și prețuire în comunitate, care au multe de oferit în plan social sau individual. Depinde de noi cum vom ști să utilizăm aceste structuri, să ne consolidăm și să creștem forța lor de acțiune în bătăliile care ne așteaptă, dar și pentru a oferi persoanelor vârstnice motive pentru a ieși din izolare și anonimat, îndemnându-i să revină la o susținută viață activă pe măsura capacității și aptitudinilor fiecăruia.” a precizat doamna Magdalena Lupu.

 

Departamentul de comunicare al PNL Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *