În cadrul conferinței de presă susținută pe 24 noiembrie la sediul PNL de către Iulia Scântei, candidatul PNL Iași pe primul loc pe lista pentru Senat, s-au adus în atenția presei aspecte referitoare la motivația acesteia de a candida la Iași precum și gândurile și proiectele ei de viitor pentru comunitatea ieșeană.

” Am ajuns pentru prima oara în Iași, acum 40 de ani, într-o zi de vară de 1 iulie, sub semnul unui destin ocrotit de Dumnezeu, iar acum când pentru prima dată, un partid politic din Romania a deschis ușile sale mie și altor 100 oameni educați, cinstiți, integri, necorupți și respectați în profesia lor am ales ca orașul  Iași să fie familia mea ,  iar voi, ieșenii , membrii familiei mele. Din orașul acesta ținut în izolare și sărăcie, am ales să fac casa mea, și din 11 decembrie să mă ocup de familia mea așa cum am făcut-o până acum cu părinții mei. Cu aceleași arme, dragii mei: cu educația mea și cu credința mea.” a declarat Iulia Scântei.

În continuare aceasta a prezentat modul în care dorește să fie un ambasador al diplomației economice pentru Iași:

”Pentru mine a folosi mijloacele diplomației economice la Iași are obiectiv:

  • utilizarea  instrumentelor de politică internă, externă pentru susţinerea intereselor economice ale Iașului , ale regiunii MOLDOVEI, ale antreprenorilor români, ieșeni sau nu şi ale statelor cu misiune diplomatică la București.
  • promovarea   obiectivelor economice ale Iașului la București și în străinătate,
  • sprijinirea atragerii de investiţii străine nu doar la București sau în țară, ci și la Iași.

Concret voi propune:

  • Măsuri de politică fiscală :

     1. Generalizarea cotei unice, de 16%, pentru cota standard a taxei pe valoarea adăugată

          Obiectiv de relaxare fiscală implementat pe termen scurt şi mediu, etapizat – care urmăreşte creştere gradului de cuprindere al încasărilor din TVA, eliminarea economiei subterane şi stimularea consumului din producţia internă.

     2. Reformarea relaţiei contribuabil-stat

         Un click pentru plata obligaţiilor fiscale. Reducerea birocrației trebuie realizată atât prin reducerea poverii administrative asupra contribuabililor cât și prin accelerarea informatizării sistemelor publice şi interconectarea lor.

         Mai multă libertate economică: termene mai scurte pentru intrarea şi ieşirea de pe piaţă a agenţilor economici.

         Organele de control fiscal vor trebui să devină partener şi stimulator al contribuabililor de bună-credinţă.

     3. Implementarea standardelor de cost în administraţie

        Creșterea calității serviciilor publice este condiționată de stabilirea unor standarde de cost în administraţia publică. Acestea pot fi cuantificate după stabilirea clară a domeniilor de activitate comune tuturor instituţiilor publice precum și a celor specifice. În plus este necesară inventarierea tuturor funcţiilor publice existente de la nivelul administraţiei publice, pentru crearea unei imagini complete asupra nevoilor existente şi resurselor disponibile.

O altă propunere făcută de Iulia Scântei este realizarea la Iași a unui Mall al cetățenilor pentru serviciile publice oferite de administrațiile locale, unități descentralizate, furnizori de servicii locale.

”Aceasta este noua cultură pe care cetățenii o așteaptă de la stat: dispus să-și reînnoiască oferta și capabil de a se potrivi nevoilor celor care doresc să servească”, a conchis Iulia Scântei.

La final aceasta a făcut un îndemn către ieșeni să iasă la vot :

”Îi rog pe ieșeni să nu uite că românii au scăpat de un președinte ca Ponta doar pentru că și ieșenii au votat, să nu uite că acum fix doi ani au dat jos un guvern corupt și iresponsabil PSD-UNPR-ALDE prin strigătul lor în stradă : corupția ucide ! iar politicienii incompetenți sunt MONȘTRI care lasă tinerii INFIRMI și părinții fără copii. Îi rog să nu uite durerea prietenilor lor care au murit la Colectiv. Îi îndemn pe ieșeni să meargă la vot pentru a nu permite nimănui și niciodată să mai facă rău românilor, ieșenilor, ca în trecut.” a încheiat Iulia Scântei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *