PNL Iași și-a lansat duminică 20 noiembrie, candidații la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Într-o atmosferă festivă, la evenimentul organizat la Hotelul Internațional au participat Alina Gorghiu, președintele PNL, Ilie Bolojan secretar general PNL și Gheorghe Falcă coordonatorul campaniei alături de candidații ieșeni dar și de peste 500 de liberali și simpatizanți ai partidului.

Primul care luat cuvântul a fost președintele filialei, domnul Teofil Bălteanu urmat de istoricul Mihai Dorin al cărui discurs despre firul istoric al partidului le-a amintit liberalilor despre perioadele de glorie și rezultatele istorice ale partidului, făcând referire inclusiv la Marea Unire.

Pe rând au luat cuvîntul Iulia Scântei, candidata din prima poziție pentru Senat, Marius Bodea, primul de pe lista pentru camera Deputaților, Ilie Bolojan și Alina Gorghiu.

,,Eu nu am experiență politică, dar sunt un om responsabil, sunt notar public și zi de zi am semnat, timp de opt ani, cel mai banal document notarial numit procură, în care întrebam oamenii, de ce dau o procură unui om să îi reprezinte, să le administreze afacerea, să le reprezinte copiii plecați în străinătate. Și mi-au răspuns: ”pentru că am încredere în el ca om și în competența sa intelectuală.” Pentru mine votul ieșenilor din decembrie 2016 este un mandat, dar de data asta nu îl semnez eu, de data asta ieșenii nu se duc într-un birou notarial, se vor duce la urne și vor vota pentru mine și pentru colegii mei și în mod responsabil ne vor încredința dorințele lor, proiectele lor. Eu știu ce înseamnă să ai răspunderea unui mandat.”  i-a asigurat Iulia Scântei pe cei prezenți în sală.  

,,Vreau să merg în Parlament să lupt pentru un deziderat, o reală nevoie care din păcate a devenit în mintea unora o iluzie, însă în conștiința mea a rămas o obligație, autostrada care să lege Iașul și Moldova de restul României.  Eu nu promit multe, niciodată nu o fac, însă știu că merg în Parlament în primul rând să aduc autostrada la Iași, să le demonstrez tuturor că nu cerem mai mult decât avem nevoie” a declarat Marius Bodea.

,,Avem de ales între a avea doi posibil prim miniștrii, unul sigur domnul Dacian Cioloș, celălalt posibil Dragnea sau o sosie a lui pentru că orice s-ar spune, cât timp el va rămâne președintele PSD, cei care cunosc politică știu că premierul lor, cu Dragnea președinte la PSD, va fi o păpușă  pe care o va manevra acest om. Vreți să fiți reprezentați de un om care are știința și experiența de a apăra interesele acestei țări, sau de Dragnea, care, cu condamnarea pe care o are, va sta pe la colțuri și nu o să-l bage nimeni în seamă?” i-a întrebat Ilie Bolojan pe cei prezenți.

,,Uitați-vă la lista PSD: Dragnea, Ponta Rovana Plumb, Ecaterina Andronescu, numai oameni noi, unu și unu, ”integri și plini de realizări în CV” cât de grea poate să fie această alegere? Cât de greu poate să fie să începem la Iași o revoluție pașnică pe 11 decembrie prin care Iașul să redevină capitala Moldovei?  Sunt mândră de fiecare dintre candidați și aș putea spune o grămadă de lucruri despre fiecare coleg care stă aici și care îmi dă forța să alerg de doi ani de zile încoace”, declarat Alina Gorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *